ساخت سوله :

ساخت کامل سوله (طراحی ، ساخت ، نصب ، پوشش ، تاسیسات ، و تجهیز سوله ) در ساخت کامل سوله که به اصطلاح پی تا کلید ( ترن کی ) نامیده می شود. مجری و پیمانکار ( شرکت سازنده سوله ) زمین محل پروژه را از کارفرما تحویل گرفته و اجرای کلیه امور مراحل طراحی ، ساخت و نصب سازه فلزی ، پوشش و تاسیسات سوله را تا پایان بر عهده خواهد داشت . شرح اجرای مراحل طراحی ، ساخت و نصب سازه فلزی سوله ، پوشش و تاسیسات سوله جهت اطلاع شما کارفرمای گرامی از روند کار و موارد انتخابی و فعالیت های اجرایی موثر در کیفیت سوله و بهای تمام شده به اختصار ذکر شده است.

جهت سفارش و استعلام قیمت می توانید با شماره ها یا ایمیل زیر تماس حاصل فرمایید:

مهندس تنکابنی: ۴۰۸۹-۹۴۷-۰۹۱۲
مهندس شاه حسینی : 1810-026-0912
آدرس کارخانه: کیلومتر ۱۹ اتوبان تهران ساوه- شهرک صنعتی پاسارگاد- خیابان کمیل-

تلفن : 56430877-021 فکس: 56412637-021
info@banagostar.com

● طراحی ، محاسبات و نقشه پروژه ساخت سوله که پس از بازدید و مطالعات میدانی کارشناسان سازه و محاسب از محل احداث پروژه و بر اساس نوع کاربری سازه و سوله و مشاوره های مهندسان صنایع و در نظر گرفتن کلیه امکانات و همچنین قابلیت اجرای فازهای توسعه ای صورت می پذیرد. در این مرحله ابتدا جزییات ، مختصات و مشخصات میدانی زمین محل احداث سوله با استفاده از تجهیزات نقشه برداری و دوربین های پیشرفته برداشت و در آتلیه مجهز و پیشرفته در کنار اطلاعات قانونی و تکلیفی ارایه شده از طرف سازمان های مربوطه قرار گرفته و پس از بررسی و آنالیز اطلاعات توسط مهندسین سازه و مـحاسب و نرم افزارهای مهندسی ، تخصصی و بروز مانند :ETABS ، SAP ، STAAD ، AUTOCAD ، SAFE ، CIVIL 3D ، XSTEEL ، ARCHICAD ، AUTOCAD ARCHITECT ، ANSYS ، PDMS ، AUTOCAD LAND DESKTO ، ROBOT ، CSCOOL ، CSI SECTION DESIGNER ، PROKON ، PLAXIS 3D XVHPD ، PERFORM 3D و بر اساس استاندارد ها و آیین نامه های ملی و بین المللی سازه های فلزی ، طراحی می گردد.

تعریف سوله:

سازه‌ای است فلزی که سقف آن بصورت شیبدار اجرا میگردد، با دهانه ­های مختلف و برای مصارفی مختلفی ساخته می­شود، از آنجاکه ستون­ها با فاصله زیاد از هم قرار میگیرند و فضای وسیعی را دراختیار میگذارند ساخت آن بسیار کاربرد دارد . از نظر کاربری میتوان به دو نوع سوله ­های پوششی و یا صنعتی نام برد. سوله معمولا بصورت تیر ورق و یا با استفاده از پروفیل­های آماده IPE(تیرآهن)،  TUBE(قوطی)، L (نبشی)، UNP (ناودانی)، PIPE (لوله) ساخته می­شود.

ساخت سوله

انواع سوله:

سوله پوششی:

ساخت سوله
این نوع از سوله ­ها برای مواردی که تنها  استفاده از سوله ایجاد سالنی برای انبار نمودن کالا و یا بطور کلی ایجاد فضایی وسیع و محصور و مسقف می­باشد ساخته می­شود. این سوله ها  معمولا دارای وزن پایینی می­باشند. از نمونه­ های آن میتوان به : سوله انبارها، سوله مرغداری‌ها، سوله آشیانه‌های هواپیما، سوله فروشگاه‌ها، سوله تعمیرگاه‌ها،سوله  سالن‌های ورزشی، سوله سالن­های آمفی تئاتر نام برد
سوله صنعتی:
اینگونه­ از سوله ­ها برای مصارف صنعتی که در آن علاوه بر پوشش و محیط محصور نیاز به انواع جرثقیل از جمله جرثقیل سقفی و یا جرثقیل سالنی (OVERHEAD CRANE) ، جرثقیل بازویی (JIB CRANE) باشد استفاده میگردد.

در این نوع از سوله­ ها می­توان جرثقیل­ هایی با تناژهای مختلف را تعبیه نمود، تیپ عمومی  تناژ متناسب با دهانه سوله به قرار زیر می­باشد:

ردیف

تناژ جرثقیل(تن)

دهانه سوله(متر)

۱

۲

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۲

۳٫۲

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۳

۴

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۴

۵

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۵

۶٫۳

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۶

۸

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۷

۱۰

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۸

۱۲٫۵

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۹

۱۶

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۱۰

۲۰

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

۱۱

۲۵

از دهانه ۵ تا ۳۲٫۵

آیتم های انتخاب یک سوله مناسب:

۱٫ استفاده حداکثری از فضا :

طراحی یک سوله باید بگونه ای باشد که محل قرارگیری جانمایی آن سوله چه در پلان و چه در نما  و بطور کلی اندازه و ابعاد آن در تمامی دیتایل های سازه ای ، حداکثر استفاده از فضای موجود را ارائه دهد، با توجه به نوع کاربری هر سوله اعم از اینکه صنعتی و یا پوششی باشد و یا حتی سالن های ورزشی و مرغداری  ، آشیانه هواپیما و …. می­تواند طراحی ویژه و منحصر به فردی داشته باشد.

۲٫  کاهش وزن سوله متناسب با افزایش پایداری :

غالب تصور عموم براین است که با استفاده بیشتر از مصالح در ساخت یک سوله ، افزایش مقاومت سازه سوله را شاهد خواهیم بود ، اما طراحی یک سوله با علوم پیچیده مهندسی درهم آمیخته و منجر به این شده است که امروزه بتوان سبکترین سازه ها را با بیشترین مقاومت ارائه داد. علاوه براین تجربه طراح سوله و نیز شناخت از عوامل و نیروهای تأثیرگذار جوی ، محیطی و با حتی صنعتی  کمک  شایانی به طراحی یک سوله  بهینه با راندمان بالا می­نماید.

۳٫  فاصله قاب های سوله:

تیپ عمومی قاب های سوله معمولا با فواصل ۶ متر از هم می باشد که در مناطق با بارش کم و متوسط در حدود حداکثر ۱۰۰ کیلو گرم بر مترمربع فاصله ۷٫۵ الی ۹ متر از لحاط اقتصادی مقرون به صرفه تر می­باشد.

سوله به انگلیسی:

زمانی که در دیکشنری های مختلف واژه سوله را جستجو می کنیم، با واژه مانوسی که به درستی معرف واژه سوله در انگلیسی باشد یافت نمی کنیم. از این رو پژوهشگرانی که تسلط نسبی خوبی بر زبان تخصصی این صنعت ندارند برای جستجوی مقالات و نقشه های مختلف به مشکلاتی بر می خورند. لدا تیم بناگستر واژه های زیر را به پژوهشگران عزیز معرفی می نماید:

سوله:

Industrial Shed

ساخت سوله

مراحل طراحی سوله:

مراحل طراحی سوله به شرح زیر است:
۱٫    طراحی قاب خمشی سوله
۲٫    طراحی تیر اصلی قاب خمشی سوله(رفتر)
۳٫    طراحی ستون قاب خمشی سوله
۴٫    کنترل تنش برشی در تیرورق­های سوله
۵٫    محاسبه جوش جان به بال سوله
۶٫    کنترل تغییر مکان جانبی قاب خمشی سوله
۷٫    طراحی نگهدارنده بال فشاری سوله
۸٫    طراحی زانویی بدون استیفنر قطری سوله
۹٫    طراحی زانویی با استیفنر قطری سوله
۱۰٫    طراحی استیفنر افقی مقابل بال فشاری تیر سوله
۱۱٫    طراحی پیچ­های اثصال بصورت فلنجی سوله
۱۲٫    محاسبه ضخامت ورق اتصال فلنجی
۱۳٫    طراحی المان­ها و سیستم ­های طولی سوله
۱۴٫    طراحی بادبندهای سقفی سوله
۱۵٫    طراحی بادبندهای قائم سوله
۱۶٫    طراحی وال پست های سول
۱۷٫    طراحی پرلین­های سقف سوله
۱۸٫    طراحی گیرت­های جانبی سوله
۱۹٫    طراحی تیرهای حمال جرثقیل در سوله
۲۰٫    بارهای وارده و آنالیز تیرحمال جرثقیل در سوله
۲۱٫    محاسبه تنش­های مجاز جرثقیل سوله
۲۲٫    کنترل جوابگویی تیرحمال جرثقیل سوله
۲۳٫    نکات خاص در تیرحمال جرثقیل سوله
۲۴٫    طراحی بیس پلیت و انکربولت­های سوله
۲۵٫    طراحی سوله درحالت پایه مفصلی
۲۶٫    طراحی سوله درحالت پایه گیردار
۲۷٫    طراحی فنداسیون سوله

● ساخت سازه فلزی و سوله جوشی یا پیچ و مهره ای بر اساس نقشه تایید شده با ورق و آهن آلات مرغوب و معین شده توسط مهندس محاسب در سالن سرپوشیده کارخانه شروع می شود. در ساخت سازه فلزی سوله متریال و دستگاه های جوشکاری ( دستگاه جوش الکترود ، دستگاه جوش توپودری ، جوش زیر پودری ، دستگاه جوش اتوماتیک دروازه ای ) و برشکاری ( دستگاه هوابرش ، قیچی و گیوتین ، دریل ، فرز ، …) از موارد مهمی در تعیین کیفیت و طول عمر سوله است.

ساخت اسکلت فلزی

اسکلت فلزی

● نصب سازه فلزی و سوله پس از انتقال اجزا به محل احداث پروژه ، توسط تکنسین های مربوطه شروع می شود. مرحله نصب سازه فلزی سوله که ممکن است جوشی یا پیچ و مهره ای باشد باید با دقت تمام و رعایت جزییات و مقادیر دقیق نقشه صورت پذیرد تا به اصطلاح سازه فلزی سوله گونیا شود ، یعنی اجزا سوله متقارن و زاویای اجزا متناسب باشد. اگر نصب سازه فلزی سوله توسط متخصصین کار انجام نشود ، مشاهده شده است است که اندازه سازه فلزی سوله در ابتدا و انتها و یا سقف و کف دارای تفاوت در مقدار می گردد.

اسکلت فلزی

فهرست